Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade

  • Français
  • Nederlands
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch
  • Italian
  • Español
  • Polish
Een reizende Lectio Divina voor 18-28 jaar

ri_2Augustus 2014

Wat bedoelen we ?

Op weg tussen Lavaux-Sainte-Anne, Assisi en Rome, drie weken intimiteit met Christus door in het evangelie te duiken. Sober leven naar het voorbeeld van Sint-Franciscus, zich laten zuiveren door de schoonheid van de schepping, het stappen, en de stilte om het evangelie te laten nazinderen in het hart.

Een sterke tijd van onderscheiding van de roeping, een oefening voor het innerlijk leven, door gebed, sacramenten, de ontdekking van de goedheid van God en van zijn voorzienigheid en een persoonlijke spirituele begeleiding. Wanneer we zo intens luisteren naar “onze innerlijke meester”, worden we sterker om de keuzes te maken, die ons leven evangelisch zullen kruiden.

Om het makkelijk te houden onderweg, in kleine groepjes (logement,…) richten we ons voor deze retraite enkel tot jongens tussen 18 en 28 jaar.

Dit is het programma (voorlopig) :
- Wo tot Do : Begin van de retraite en feest van Marie Tenhemel opneming met de gemeenschap
- Vr tot Za : evangelische route per “autostop”
- Zo tot Wo : pelgrimstocht door de heuvels richting Assisi
- Do tot Za : ontdekking van Assisi en dagje eenzaamheid
- Zo tot Di : ontdekking van Rome en ontmoeting met de paus
- Wo tot Vr : terugreis per “autostop” richting Lavaux
- Za : toewijding aan Maria
- Zo : zending !

De kosten worden geraamd op 150 euro. Als je belangstelling hebt voor deze formule van retraite en onderscheiding, kun je inschrijven door ons een brief te sturen met je motivatie. Daarna krijg je voldoende informatie. Wacht niet, want er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar !
Adres:
Fraterniteit van Tiberiade (t.a.v. broeder Frederic), 5580 Lavaux-Ste-Anne, België (Fax: 0032/(0)84.38.71.91)

ri_1Getuigenis :

YVON: Ik dank God om deze ervaring van soberheid, die de allereerste van mijn leven was. Vertrekken en vertrouwen, zo groeit onze relatie met God en de mensheid, twee dingen die altijd samen gaan.

Ik zou hier een lijstje kunnen maken van alle mooie dingen die ik meegemaakt heb, de schoonheid van de natuur en de locaties, de emotie bij de plek waar Petrus martelaar werd, of de vreugde bij de ontmoeting met Franciscus en Clara. Allemaal prachtig en met veel afwisseling, perfect, helemaal àf. Maar het allermooiste is niet wat we buiten ons hebben ontdekt, maar wel wat we binnen in ons hart hebben meegemaakt. En de sterkste ervaring was in mijn geval het vertrouwen. Vertrouwen in de broeder die mij vergezelt, in de mensen die ik onderweg ontmoet, in mezelf ook, en dat alles in Gods handen leggen.

Nu ik terug ben voel ik dat mijn hart meer geneigd is om God en mijn naaste beter lief te hebben, en minder in mezelf opgesloten te blijven. Ook meer vreugde bij het bidden, ondanks de talrijke dagelijks bekommernissen. Heb ik dan zoveel onderscheiden ? Ja en nee, er vielen geen oplossingen uit de hemel, maar dat is niet erg ! Ik voelde nog nooit zo sterk aan dat ik enkel echt zou leven, als ik mij zou geven aan de Heer. Dat leven zelfgave is, je leven vol vertrouwen in Gods handen leggen. Daar is hoopvol leven in overvloed. Ik beschouw het jaar dat nu komt als een jaar van onderscheiding, ik heb besloten daar tijd voor vrij te maken en veel te bidden.

ri_3