Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade

  • Français
  • Nederlands
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch
  • Italian
  • Español
  • Polish
De San Damiano-gebedsgroepen
Les jeunes du groupe Saint Damien et les frères et soeurs en adoration
"Loof en prijs mijn Heer, breng hem dank en dien hem in alle nederigheid"
Sint-Franciscus

Elke week komen op een twintigtal plaatsen in België en Frankrijk, en zelfs in Litouwen, op de Filipijnen of in China, jongeren tussen 15 en 25 jaar samen om samen te bidden, heel eenvoudig en blij. Het zijn de San Damiano-gebedsgroepen . Ze komen op vaste momenten samen, elke week, of om de twee weken. Ze worden regelmatig bezocht door broeders en zusters van onze gemeenschap.

De San Damiano-gebedsgroep vindt al haar kracht in de verrezen Christus. Sint-Franciscus, één van de gekste vrienden van Christus wandelde door het mooie land van Assisi en kwam bij de ruïne van de San Damiano-kapel. Hij knielde eerbiedig, en hoorde de icoon van Christus tot hem spreken : "Francesco, ga en herstel mijn huis.” Hij had al gauw begrepen dat hij het evangelie ernstig moest nemen en dat hij zich moest bekeren. Hij moest de Kerk vernieuwen door broederlijk samen te leven in nederigheid en eenvoud, en ook door missionaris van het evangelie te worden. Hij riep uit : “De liefde wordt niet bemind.”

De San Damiano-gebedsgroep is een antwoord op deze oproep:

de schatten van de Kerk ontdekken door een beetje onderricht;
God leren ontdekken in je leven en erover spreken;
zich openstellen voor de heilige Geest en dappere getuigen worden;
samen groeien in het lof- en smeekgebed;
gesterkt worden in zijn geloof;
gesteund worden door het broederlijk samenleven.

Dit zijn de plaatsen van de samenkomsten

België

Croix Saint-DamienBerlaar: elke 2de en de 4de donderdag van de maand om 20u in de weekkapel van de Sint-Pieterskerk (ingang via de sacristie).
Info : Toon Van Brandt 03/411 18 11 - 0472/70 17 78 - Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.

Leuven: elke donderdag om 20u, in kapel van het Leo XIII Seminarie, Ingang via fietsenstalling tegenover groep T (Andreas Vesaliusstraat).
Info : San Damiano kot 016/32 63 98 - Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.
http://leoxiii.studentenweb.org/indexTiberiade.htm

Franstalige gebedsgroepen

Allemaal welkom voor de grote samenkomst
van alle San Damiano-gebedsgroepen op :

Voor meer info, klik hier (in frans)

Er zijn ook San Damiano-gebedsgroepen in Litouwen, Letland, Chili, Filipijnen, Kongo. Als je naar één van deze landen afreist, laat het ons dan zeker weten.

GP2