Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade

  • Français
  • Nederlands
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch
  • Italian
  • Español
  • Polish
Boeken
Toi, Joseph de Nazareth Verhaal van een roeping

Dit verhaal vertelt hoe een gelukkige kindertijd uitgroeit tot een uitzonderlijke roeping die broeder Marc inspireerde tot het stichten van een nieuwe monastieke gemeenschap in de geest van Sint-Franciscus van Assisi. Goede wil en onbegrip, hindernissen en de wonderen van de Voorzienigheid vormen de elementen van dit verhaal, dat ontroert door zijn eenvoud.
Via vriendelijke anekdotes en belangrijke gebeurtenissen maakt de lezer kennis met een reeks aantrekkelijke personages, waaronder beroemdheden als Lanzo del Vasto of koning Boudewijn. Maar vooral krijgen wij een beeld van een wereld die zich verzoent of onderweg is naar verzoening. Een wereld waarin stenen en bijen, ezels en mannen, duiven en vrouwen broederlijk samenwonen. Een wereld waarin heiligen uit het Oosten en het Westen hun licht laten schijnen over de momenten van gebed en arbeid, van feest en van rust. Dit boek leert ons dat de goddelijke belofte zich hier en nu reeds manifesteert : « Zie, ik maak een nieuwe wereld : hij kiemt volop, zien jullie dat niet? »

« Laten we ons bij het lezen van dit « Verhaal van een roeping » verleiden door de frisheid van dit avontuur. Want waar het Evangelie haar frisheid terugvindt, daar is de heilige Geest werkzaam. » (Fragment uit het voorwoord van Broeder François van Taizé)


Histoire d'un appel Toi, Joseph de Nazareth Ô ma joie ! Christ est ressuscité !
Histoire d'un appel Toi, Joseph de Nazareth Ô ma joie ! Christ est ressuscité !
Beschrijving van het boek Beschrijving van het boek Beschrijving van het boek


- Het boek « Verhaal van een roeping », het verhaal van broeder Marc en de geboorte van de Fraterniteit, werd uitgegeven in het frans ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de gemeenschap. Er is nu dus een nederlandstalige versie beschikbaar.

- Het nieuwe boek « Toi, Joseph de Nazareth ».

- Het boek « Ô ma joie ! Christ est ressuscité ! » is een lichtweg voor de derde eeuw, een vervolg op de kruisweg.

Om te bestellen :
Als u geïnsteresseerd bent, kan u ze meteen in Tiberiade bestellen en zo onze stichtingen in Litouwen en Congo helpen, aan wie we de winst overmaken. Aarzel niet om er één of meerdere te bestellen en die op uw beurt te verkopen rondom u of als evangelisatiegeschenk te geven. We zullen de boeken opsturen vanaf dat we de betaling ontvangen hebben, dewelke dienst doet als bestelformulier.
Bedankt om de titel en het aantal boeken dat u wenst te verduidelijken op de overschrijvingsstrook.

- Verhaal van een roeping : 16 €
- Toi, Joseph de Nazareth : 14 €
- Histoire d'un appel : 16 €
- Ô ma joie ! Christ est ressuscité ! : 13 €

De leveringskosten dienen aan de betaling bijgevoegd te worden : 2 € voor een bestelling van 1 boek, 4 € voor een bestelling van 2 of 3 boeken en 6,50 € voor 4 tot 6 boeken.
De totaalsom kan u op volgend rekeningnummer overschrijven : IBAN: BE72 0688 9751 0816 (BIC: GKCCBEBB).
Voor Frankrijk, bedankt om een Franse cheque op te sturen en te verduidelijken over welke bestelling het gaat.

Opgelet :
- Het is belangrijk om de titel van het/de boek(en) te verduidelijken en het aantal.
- Als u door overschrijving betaald, dan sturen wij de boeken op naar het adres dat op het bankuitreiksel staat.