Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade Fraternité de Tibériade

  • Français
  • Nederlands
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch
  • Italian
  • Español
  • Polish
Profetische Gezinnen

fp8"Kleine huiskerkjes creëren, die steunen op Christus en op het profetisch onderricht van de Kerk. Ze moeten huizen van Licht worden en een geur van Liefde verspreiden over de Kerk en de wereld, evangeliserende gezinnen worden…"

Zeven zondagen per jaar animeert onze fraterniteit mini-retraites voor jonge gezinnen, verloofden en jongeren met een vaste relatie.

Waarom deze “Profetische Gezinnen" ?

"Elk gezin is als een machtige Bron van Liefde! Maar de omgeving zit soms niet mee, de dagelijkse realiteit is niet altijd gemakkelijk...

Door deze retraites trachten we enkele concrete middelen aan te reiken zodat deze Bron het dagelijks leven verfrist en aan de Kerk kleine Gezinnen van Licht schenkt. (Een profetisch gezin is gewoon een christelijk gezin!)

De geleidelijke ontdekking van het mysterie van de Drie-Eenheid, van de heilige Familie, van het mysterie van Christus en de Kerk, heeft me ook de schoonheid van het koppel leren kennen, in eenheid. Het christelijk gezin is een uitzonderlijke plek, zo gekoesterd en geliefd door God !!! Doorheen alle lijden en vreugde wordt het gezin een plek waar God aanwezig is, en waar de “duivelse spelbreker” de harmonie tracht te verstoren, omdat hij jaloers is op deze grootse roeping ! Omdat het gezin de allereerste levensschool is, trachten we het te helpen wortelschieten in Christus; en enkele parels door te geven uit de schat van de Kerk."

Broeder Marc

fp6

Waarom alleen maar jonge gezinnen en verloofden ?

Deze keuze hebben we gemaakt om voor continuïteit te zorgen voor de jongeren die in Tiberiade op bezoek komen en hun roeping vinden in het huwelijk. We trachten hen zo concreet mogelijk te begeleiden. Verloofden kunnen inspiratie vinden in de ervaring van ouderen.

Dagindeling

De ganse dag zorgt voor bezinning : met gebedsschool, eucharistie en ontmoeting.

-10.00 u : Eucharistie
-11.15 u : Onderricht
-12.15 u : Gebed
-12.30 u :
Maaltijd – Ontspanning
-14.30 u :
Ateliers of gesprekken
-15.30 u : Ontspanning
-16.00 u : Vespers
-17.00 u :
Vieruurtje
-18.00 u : Vertrek

Agenda

15/10/2017
26/11/2017

04/02/2018
15/04/2018

Het kamp heeft plaats op dinsdag 21 tot zondag 26 augustus 2018

Kosten: 8 € per gezin voor de ganse dag. Ter plaatse te betalen of te storten op het nummer 068-2006333-12.

fp5